EVO logga

EVO

UTPLÅNA GRÄNSERNA MELLAN UTE OCH INNE
NU ÄVEN MED DUBBELPENDEL EVO+

Monark Sports & Medical

EN DEL AV MONARK EXERCISE AB

När du väljer Monark väljer du kunskap och kontroll.
Våra ergometrar är designade som test- och träningsredskap för prestations- och hälsoutveckling.

Det unika kalibrerbara pendelvågssystem som har sitt ursprung från GIH och Karolinska är det system som lägger grunden för våra produkter. En garanti för mätsäkerhet och säkra resultat över tid. Genom åren har systemet utvecklats och förbättrats så att det ska vara användbart i dagens digitala värld, men alltid med möjlighet till egenkontroll.

EVO+ MED 14KP PENDEL

Med dubbelpendeln på nya Monark EVO+, är det ingen överdrift att säga att den levererar en oöverträffad styrka. Med imponerande 1400 watt vid 100 rpm eller 750 watt vid 50 rpm, är denna kraftpaket en sann utmaning för de mest erfarna cyklisterna.

Tester

Monarks cykelergometrar har sedan länge använts i fysiologiska laboratorier där de har använts för att ge försökspersonen en graderad och mätbar belastning.

Forskningsprojekt

Monark Exercise har blivit den gyllene standarden inom sitt område och vi driver och deltar i många forsknings- och utvecklingsprojekt, inklusive olympiska testcenter runt om i världen.

LC7TT

Det ultimata forsknings och  prestationsanalys verktyget. LC7 TT novo är en högteknologisk testcykel för avancerade tester och forskning där hög mätnoggrannhet och kalibreringsmöjligheter efterfrågas.

Monark EVO

Monark EVO är Monarks nya ergometer som kommunicerar SMART, både via BLE och ANT+. Nya Novo Duo - displayen, elektroniska växelreglage och spurtknappar, gör Monark EVO till den perfekta cykeln för virtuella race inom e-cykling.

LC6 Novo Duo

LC6 den perfekta ergometern för fysiologiska tester, nu med ny design och Novo Duo displayen. Novo Duo gör det möjligt för cykeln att kommunicera smart, antingen trådlöst eller via kabel.

Vår Historia

Vi har en lång och gedigen historia, där både Monark och Kroons cykelfabrik i Vansbro spelar stor roll. Allting började 1908/1910, alla årtal därefter har tagit oss dit vi är idag, läs mer om vår historia.

En leverantör att lita på

Vi jobbar för långsiktiga
kundrelationer, för en fungerande eftermarknad med god service. Vi är en leverantör att lita på.

Mjukvara

Programvara till ergometern, för att kunna kontrollera den och hjälpa dig att beräkna olika tester, till exempel Åstrand, WHO eller YMCA.

Play Video

EVO

Ergometern för virtuella lopp, behåll den riktiga cykelkänslan även inne.

Namnet EVO kommer från evolution, inspirerat av cykeln och dess egenskaper.

E - står för elektricitet i cykeln, vi har tänkt på av- och på-knappen.
V - är taget från formen på ramen, där vi hittar ett V.
O - har vi hämtat upp från växelreglagen och fick därmed fram loggan till cykeln.

Monark EVO_Home