Matthias Wengelin

Matthias Wengelin

Matthias är en av Sveriges mest framstående proffscyklister inom mountainbike. En rutinerad cyklist som har flera mästerskapsmedaljer och framstående placeringar med sig i bagaget. Svensk mästare 2016 och högst rankad svensk herrelitåkare i världsrankingen. Gjorde en stark säsongstart 2017 på Cyprus sunshine Cup.

 

“Mitt namn är Matthias Wengelin och jag tävlar främst i cross country (XCO) och långlopp (XCM). I år har jag bestämt mig för att lägga mer fokus på XCO-disciplinen med målet att klättra på världsrankingen och köra EM och VM. Hemma i Sverige kommer fokus ligga på mästerskapen i XCO, XCE (sprint) och XCM.  CykelVasan är även ett av de stora målen under säsongen.

Jag har använt mig av Monarks testcyklar sedan mitt första år på cykelgymnasiet i Skara när jag var 16 år. Under vintern/uppbyggnadsperioden så används den som mest, då blir det 2-3 pass i veckan där jag kör olika intervallpass. Det jag gillar mest med testcyklarna är att det väldigt lätta att underhålla och livslängden är lång! Sen är de enkla att ställa in, allt ifrån när det gäller sittställning till motstånd, vilket gör att man bara kan sätta sig och köra!”

Copyright 2021 © Monark Exercise AB