Om Monark Exercise AB

Om Monark

Monark grundades för över ett sekel sedan, 1954 tillverkades den första ergometern med samma unika kalibreringsmöjlighet som dagens produkter.  Genom åren har Monark Exercise etablerat sig som en av de världsledande tillverkarna av ergometercyklar för test och träning. Bland våra användare hittar man allt från olympiska medaljörer i test och träningsanläggningar till rehabiliteringspatienter runt om i världens sjukhus. 

Förutom Sports & Medical har vi varumärkena Monark Cargo där vi tillverkar transport och special cyklar både traditionella cyklar och el. På cykelfabriken i Vansbro har vi sedan sekelskiftet tillverkat cykar och redan 1995 startade vi tillverkningen av elcyklar till transport och som hjälpmedel.
Den svenska postcykeln är kanske den mest kända av våra cargo cyklar tillsammans med våra trehjuliga handikappcyklar. Bland våra användare är hittar vi post och speditionsföretag, industrier, funktionshindrade men även användare som i vardagen vill kunna använda cykeln och lasta mer.

2009-2022 ägde Monark Exercise också distributionen av Bianchi cyklar till den svenska marknaden. Vi ansvarade för marknadsföring, försäljning och distribution. Bianchi säljs via ett återförsäljarnätverk bestående av cirka 70 butiker runt om i Sverige. Sommaren 2022 tog Bianchi tillbaka sin egen distribution i dom nordiska länderna och all information finns på bianchi.com

Monark Exercise är en del av Cycleurope AB med Salvatore Grimaldi som ägare. Gruppen består av varumärken som Bianchi, Crescent, DBS, Everton, Gitane, Kildemoes, Monark, Peugeot, Puch, TEC och Spectra.


TILL MONARK EXERCISE AB FÖRETAGSSIDA >>

MONARK EXERCISE AB VARUMÄRKEN

        Monark Cargo


 Monark Sport and Medical


 

Copyright 2022 © Monark Exercise AB